Arvio: Hole & Corner

 

Hole & Corner – käsityöläisyydestä tyylillä

Brittiläinen Hole & Corner on aikakauslehti, joka yhdistää uudella tavalla käsityöläisyyden, elämäntavan ja tyylin. Raikas kokonaisuus, jollaiselle olisi tilausta myös Suomessa. Hole & Corner saa lukijan haaveilemaan käsityöläisen taidolla ja rakkaudella valmistamasta täydellisestä tuotteesta. Lehti viestii, että käsityönä tehty on parasta mitä tarjolla on: kenen tahansa laatukriteerit täyttävää, tyylikästä, aitoa, ajatonta. Ja läheltä, kotimaista tuotantoa.

mmmadethis.com diy-projects Photo: Maria Halkilahti

Hole & Corner on melko uusi tulokas lehtirintamalla: se ilmestyy kahdesti vuodessa ja kolmas numero julkaistiin toukokuun lopulla. Suurin osa jutuista kertoo nimenomaan englantilaisista tekijöistä, mutta lukijan kannalta se ei ole ongelma. Käsityöläisyys, craftmanship, nähdään laajana käsitteenä ja sen alle mahtuu ammattilaisia pianon kielten tekijästä kultaseppään ja Hermeksen muotitalosta puutarhasuunnittelijaan, moottoripyörien korjaajasta farkkumalliston tekijöihin. Nämä ovat aiheita, jotka kiinnostavat ja inspiroivat monenlaisia lukijoita. Suuri osa esitellyistä tuotteista on pientä luksusta, johon useilla kuitenkin on halutessaan varaa. Käsityöläisten palvelujen käytössä on kyse arvovalinnoista. Ja näitä valintoja joutuu yhä useampi länsimaalainen kuluttaja tosissaan tekemään, jollei halua kaiken tuotannon valuvan Kaukoitään.

mmmadethis.com diy-projects Photo: Maria Halkilahti

Hole & Corner haluaa tehdä eroa elämäntapalehtiin, jotka houkuttelevat ihmisiä ilmaisemaan itseään kuluttamalla. Se ilmoittaa olevansa julkaisu, joka “kertoo ihmisistä, jotka käyttävät enemmän aikaa tekemiseen kuin puhumiseen ja joille sisältö on tärkeämpää kuin tyyli”. Se, mitä asiat ovat ja miten ne toimivat on tärkeämpää kuin se, miltä ne ulkopuoliselle näyttävät. Hyvässä suunnittelussa näkyvät tietenkin molemmat puolet, kuten Hole & Cornerin esittelemien tekijöiden töissä tai työtavoissa.

Hole & Cornerista tulee nopeasti selailtuna hieman säläinen vaikutelma. Kun lehteen paneutuu, vaikutelma hälvenee: yksittäiset aukeamat ovat kauniisti taitettuja eikä sinne tänne ripoteltuja pikkukuvia löydy kuin tietyiltä aukeamilta. Isot jutut ovat tyylikkäitä, kuvat kauniita ja informatiivisia ja tekstit mielenkiintoisia. Lehdessä on yllättävän paljon luettavaa ja katseltavaa ja siitä riittää useampaankin lukukertaan.

mmmadethis.com diy-projects Photo: Maria Halkilahti

Suomessa ei juurikaan ole julkaisuja, jotka esittelisivät kädentaitajia tai heidän tuotteitaan ammattilaisille suunnattua Taito-lehteä tai kuluttajille suunnattuja nettikauppoja lukuunottamatta. Täältäkin voisi löytyä lukijoita, jotka haluaisivat fiilistellä moottoripyörien upeita nahkaisia kädensijoja, tummansinisen denimvaatteen rouheita yksityiskohtia, käsintehtyjä köysimattoja ja liikuttuvat, kun vanha pianon kielten tekijä kertoo kouluttavansa itselleen seuraajaa työnsä jatkajaksi. Missä on Suomen Hole & Corner, josta voisi löytää mielenkiintoisimmat ja innovatiivisimmat tekijät sekä inspiroitua laadukkaasta käsityöstä?

mmmadethis.com diy-projects Photo: Maria Halkilahti

Lehden eri numeroiden juttuja on luettavissa lehden nettisivuilla osoitteessa http://www.holeandcornermagazine.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>