Jussi Juurinen @ Galleria G

Jussi Juurisen näyttely Galleria G:ssä imaisi minut sisäänsä kuin ihana putiikki: nenä kiinni ikkunaan ja ovi auki. Olin käynyt Viiskulman japanilaisessa kaupassa hypistelemässä minimalistisia esineitä ja lankakaupassa ostamassa karheanrouheaa villalankaa, joten gallerian kohdalla olin hyvin vastaanottavainen Juurisen pelkistetylle viivalle. Yksinkertaista, aitoa, käsityönä tehtyä.

Teokset muodostavat kokonaisuuden, jonka yleistunnelma on seesteinen ja ilmava. Suoran viivan katsominen on kuin meditaatiota, samalla kun katsoo ulospäin voi katsella sisäänpäin. Tilaa ja tulkintoja riittää. Suorien viivojen tuottaminen puulaattaan kaivertamalla ei ole sama kuin kynällä raapaisu ja tekemisen prosessia onkin mielenkiintoista tutkia yhden teoksen osana olevista puupiirroslaatoista. Näennäisen tavallisestakin viivasta tulee merkityksellinen, kun  alkaa miettiä, miten se on syntynyt.

Jussi Juurisen ” Green House Effect ” Galleria G:ssä Helsingissä 16.11..2014 asti.

juurinen1_1000pxjuurinen3_1000pxjuurinen2_1000px

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>